Prije uključivanja u regularni program, potrebno je proći početničku grupu. Početnički program je baziran na osnovnim ljudskim kretnjama: čučanj, pregib kuka, iskorak, potisak, povlačenje i nošenje.

Ako želimo trenirati kroz cijeli život fokus mora biti na kretnjama, ne na specifičnim vježbama.

Potrebno je pronaći onu vježbu iz određene kretnje koja je izazovna za vas s obzirom na vaše trenutno stanje. Tako osiguravamo rezultat kroz siguran postepeni napredak bez straha od ozljeda. Kroz grupu ćemo vam predstaviti progresivne vježbe iz svake kretnje i tehniku izvođenja, objasniti CrossFit princip rada i omogućiti vam siguran prijelaz u regularne grupe.

Čvrsto vjerujemo da je prolazak početničke grupe najbolja stvar koju možete napraviti za postaviti temelje aktivnog/zdravog života i osigurati sebi bezbolan transfer u regularne grupe.

Što radimo u BoxV?

Početnička grupa

Uvod u svijet CrossFita u fiksnim terminima . Učenje tehnike pokreta i koncepta CrossFit treninga. Kratki intezivni trening na kraju grupe.

Regularna grupa

Grupe vođene od strane CrossFit Level 1 trenera u trajanju od 1h. Grupa počinje sa zagrijavanjem, središnji dio rezerviran je za rad na tehnici pokreta ili rad na jačanju određenog pokreta. Grupa završava s Workout Of the Day (WOD) koji je prilagođen različitim levelima fitnessa.

Seminari

Periodično održavamo seminare o raznima temama. Do sada smo održali seminare o pravilnoj prehrani i postavljanju ciljeva. Naši treneri su održali Olympic Weightlifting seminar za gostujuću grupu CrossFittera iz Belgije. U našoj dvorani gostovali su i jedan od najpoznatijih hrvatskih trenera Marino Bašić koji je održao svoj bodyweight seminar, te zlatni olimpijac Nikolaj Pešalov koji je održao seminar iz olimpijskog dizanja utega.

Radionice

Radionicama mobilnosti pokušavamo pomoći članovima da poprave pokret i omoguće sebi kvalitetniji napredak i svakodnevno gibanje. Održane radionice: Front Rack mobility, Overhead mobility i Ankle mobility.

Humanitarne akcije

Bar jednom godišnje se trudimo održati humanitarne akcije u dvorani. Želja nam je da snagom i veličinom naše zajednice pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Do sada smo održali akcije gdje smo skupljali hranu, potrepštine, sredstva za Udrugu MOST, Udrugu Anđeli, te pomagali direktno pojedinačnim obiteljima.

Natjecanja

U dvorani tradicionalno održavamo božićno natjecanje za članove koje povežemo s humanitarnom akcijom. Također tradicionalno tijekom trajanja CrossFit Games Opena većina naših članova se priključi zabavi i u trajanju od 5 tjedana tijekom ožujka sudjeluje u globalnom CrossFit natjecanju.

Kako izgledaju treninzi?

Zagrijavanje

Svaki trening započinje sa zagrijavanjem i pripremom za pokrete koje radimo taj dan. Prvo podižemo temperaturu tijela, zatim radimo na mobilnosti što će nam omogućiti kvalitetnije izvođenje pokreta. Kao produženi dio zagrijavanja radimo vježbe koje promoviraju stabilnost, čvrst trup, rade na aktivaciji i pomažu u spriječavanju ozljeda.


Rad na pokretu

Nakon zagrijavanja učimo tehniku pokreta kojeg radimo taj dan u WODu. Bez obzira koliko ste iskusni pokret uvijek može izgledati bolje. Cilj nam je virtuoznost pokreta. Virtuoznost je izvođenje uobičajenog pokreta neuobičajeno dobro i odlika je kompletno savladanog pokreta - to nam je konačni cilj. Među vježbačima postoji tendencija da brzo preskaču osnove i pokušavaju napredne vježbe bez zadovoljenih preduvjeta za to. Taj način ne želimo prakticirati u našoj dvorani, cilj nam je dugovječnost i fitness kroz cijeli život.


WOD

Završni dio grupe rezerviran je za najpopularniji dio CrossFit treninga, a to je intenzivni WOD. Postoje razne kombinacije vježbi i koncepta. Najprisutniji koncepti su "for time" i AMRAP. AMRAP (as many reps/rounds as possible) - u ovom konceptu zadano je vrijeme (npr. 10min AMRAP) i zadatak je u 10 minuta napraviti što više ponavljanja vježbi napisanih na ploči. WOD je gotovo uvijek različit što pridonosi zanimljivosti treninga i izaziva vas na razne načine. Periodično ponavljamo WOD-ove u svrhu praćenja napretka.

Treniram CrossFit od 2012, a u BOXvu zadnjih 6 mjeseci. Odličan je osjećaj doći na trening pun povjerenja u program i trenere. Svaki detalj je planski osmišljen, samo se treba pojaviti.

Dražen Vuković, Odvjetnik

Sretna sam što treniram upravo u BOXVu. Treneri su kvalitetni i pristupačni, te nas mogu puno toga naučit. Upravo zbog njih sam svakim treningom sve bolja i bolja.

Đurđica Mijanović, Student

U dvije godine redovitih treninga u BOXVu značajno sam podigao izdržljivost i snagu što je mojoj posadi omogućilo brže i intezivnije manevre s većom preciznošću i na kraju sa boljim ukupnim rezultatima.

Stipe Vitaljić, Profesionalni sportaš

Česta pitanja

Trebam li biti u formi za počet trenirat CrossFit?

CrossFit se može lako prilagoditi trenutnom stanju vježbača i nije potrebno doći se prethodnim iskustvom na trening CrossFita. Naši treneri su obučeni za rad sa totalnim početnicima kao i sa naprednim vježbačima.

Je li CrossFit opasan?

CrossFit pod vodstvom stručnog i iskusnog CrossFit trenera nije opasan. Trener dozira opterećenje i skalira pokrete u odnosu na nivo spremnosti vježbača. CrossFit pod vodstvom ne stručnog trenera, prevelika kilaža, loša tehnika, forsiranje inteziteta pod svaku cijenu, su itekako opasni.

Mogu li trenirati ako imam neku ozljedu?

Nije preporučeno trenirati sa ozljedom i kroz ozljedu/bol. Svakako je potrebno vidjeti što uzrokuje bol/ozljedu i pokušati ispraviti obrazac kretanja ukoliko je krivi pokret razlog ozljede. Pošto u CrossFitu postoji cijeli niz pokreta i elemenata moguće je nastaviti s treningom istovremeno davajući dijelu tijela priliku da se oporavi.

Gdje se točno nalazite?

Prostor se nalazi ispod parkinga zgrade Split Ship Managementa na Ravnim Njivama. Adresa je 114.brigade 12. Ukoliko dolazite iz smjera Kauflanda skrenete desno nakon Hostela Dalmatinac, parkirate na parkingu i spustite se u prostor preko male nizbrdice sa lijeve strane.